Den forholdsvis nye erhvervsminister er igen ude med påstande, der ligger langt væk fra den virkelige verden. Først handlede det om monopoler i erhvervslivet, men det kunne jo være en fortalelse. Men nu er den gal igen.

Annette Vilhelmsen mener, at erhvervslivet modarbejder regeringen - intet kunne være længere fra virkeligheden. Vi har fra landbrugets side spillet ud med konstruktive forslag fra dag et, og det har vi gjort, fordi hverken dansk landbrug - eller Danmark i det hele taget - har råd til at miste flere arbejdspladser til udlandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere regering

Derfor påpeger vi blot, at der skal sættes fart på sagsbehandlingerne i kommunerne, og de afgifter, der ødelægger vores konkurrenceevne i forhold til landmændene i udlandet, skal fjernes. Det er jo ikke regeringens forslag, vi kæmper mod, for både fedtafgiften, sukkerafgiften, andelsafgiften og vandplanerne med bræmmer og efterafgrøder er jo alle den tidligere regerings forslag.

Nu er fedt-, sukker- og andelsafgiften væk og tak for det, men de tyske slagtesvineproducenter har stadigvæk en fordel på 27 kroner pr. gris. Vi er, hvor Sverige og Tyskland var for 10 år siden. De har fået vendt udviklingen og er nu de stærkeste vækstlande i EU.

Derfor er det nødvendigt, at vi i Danmark kigger på flere af de afgifter, der ødelægger vores konkurrenceevne. Det gælder fx energi-, Nox-, spildevands-, transport- og emballageafgifterne.

Tab på korn og svin

Kornhøsten taber 3,3 milliarder kroner i værdi på grund af forældede miljøregler, og manglende slagtninger i Danmark kan give to milliarder kroner. Vi kan altså nemt levere, og vi vil gerne levere flere arbejdspladser og hente eksportindtægter hjem til Danmark.

Så drop nu den der, ”vi og de”-tilgang. Vi er alle danskere og vil for langt de flestes vedkommende gerne bidrage til samfundskassen, uanset politiske standpunkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Langt i fællesskab

Afgifter skaber ingen arbejdspladser, der leverer penge til samfundet, og vi kan ikke leve af at klippe hinanden. Men ved at stå sammen kan vi komme langt, og det uden at miljøet bliver taber i en vækstdagsorden.

Kom ind nu ind i kampen Vilhelmsen. Thorning og Vestager har forstået det, Danmark skal tjene flere penge for at opretholde vores velfærdssamfund, og det kan vi kun gøre ved at stå sammen.

Skulle du få tid til inspiration, er du altid velkommen til at kigge forbi Landbonord, hvis du er på de kanter.