Abonnementsartikel

30 golfklubber har i år fået kontrolleret beholdningen af sprøjtemidler, og seks steder var der ulovlige midler på hylderne.

Miljøstyrelsen har været til golf - styrelsen har i hvert fald været ude at kontrollere klubbernes forbrug af sprøjtemidler.

Det kan godt være, banerne er flotte, men de imponerer ikke Miljøstyrelsen og miljøminister Ida Auken (SF).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere uddannelse

Miljøstyrelsen har i år kontrolleret 30 golfklubber, og seks steder - svarende til hver femte - var der sprøjtemidler på lageret, som en golfklub ikke må have.

Det får miljøminister Ida Auken til at stille nye krav til klubberne. Greenkeeperne skal have mere uddannelse, og hvis det ikke nytter, skal de have frataget retten til at sprøjte.

- Hvis golf skal kunne kaldes for en grøn sport, så skal klubberne have bedre styr på reglerne. Vi er nødt til at slå hårdt ned, når reglerne bliver overtrådt, siger miljøminister Ida Auken.

Kontrol vil fortsætte

Antallet af overtrædelser er stort set uændret i forhold til 2011, og miljøminister Ida Auken slår fast, at kontrollen fortsætter, så længe reglerne ikke bliver fulgt.

Golfklubberne vil fremover få et loft over sprøjtemidlernes maksimale belastning på banerne for at beskytte miljø, sundhed og grundvandet mod forurening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Allerhelst så jeg, der ikke blev brugt sprøjtemidler på danske golfbaner overhovedet, og nogle klubber har allerede vist, at de kan drives stort set uden at skulle sprøjte, siger Ida Auken.

Sprøjtemiddel importeret

En af de seks baner, der forbrød sig mod reglerne, gjorde det i særlig grad. Èn golfklub havde et svensk sprøjtemiddel på hylden, men det er ulovligt at importere og anvende udenlandske sprøjtemidler.