I 24 timer i september samlede miljøministeren landbrug, grønne organisationer og andre vandaktører på Lykkesholm til et Vandtopmøde. Ministerens mål med Lykkesholm-mødet var at sætte en ny dagsorden: Få gang i dialogen og se, om det overhovedet var muligt at finde fælles fodslag. 

- Vandtopmødet på Lykkesholm var et eksperiment. Kunne vi få etableret en fælles platform, som rykkede dialogen afgørende frem? Ville parterne tage min invitation til at komme ind i det fælles laboratorium alvorligt? Jeg er utroligt glad for at kunne konstatere, at eksperimentet lykkedes, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På mandag den 22. oktober præsenterer miljøministeren sit personlige bud på på indholdet af det nye fælles forståelsesgrundlag. Samtidig udpeger hun fem vandveje som pejlemærker for den videre proces frem mod de næste vandplaner.

Ifølge Auken handler det ikke mindst om at få øget det lokale medejerskab til opgaven med at sikre rent vand.

- Vi fandt frem til de ting, der samler os på tværs af meningsforskellene, og som vi kan bygge videre på. Vi fik skabt større åbenhed og forståelse for hinandens synspunkter. Og jeg oplevede, at vi var interesserede i at lade det fælles afsæt være udgangspunkt for vores videre dialog om vandplanerne, siger Ida Auken.