Når både landbrug og miljøfolk mødes i dag med miljøminister Ida Auken på Lykkesholm Slot på Fyn, har Landbrug & Fødevarer flere punkter på ønskelisten.

- Det vigtigste er, at vi skal væk fra den gammeldags måde at regulere på, hvor det er hele landbruget, der rammes. Vi skal have målrettede tiltag, som skal sættes ind der, hvor der er behov for det, siger viceformand Henrik Frandsen, Landbrug & Fødevarer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han håber, at der kommer mere fokus på, at landmændene skal have ejerskab over miljøtiltagene.

- Vi er jo kraftigt regulerede i forvejen, så jeg håber, at man i fremtiden tager udgangspunkt i specifikke områder, hvor der er problemer, i stedet for at lovgive på tværs. Og så håber jeg, at man inddrager de folk, der bor der. For eksempel ved at oprette landmandsråd, så de lokale landmænd får ejerskab over projektet, siger han.

Han ser frem til debatten med de grønne organisationer.

- Jeg er glad for, at miljøfolkene også kommer, for vi skal have dem til at forstå, at vi ikke kommer længere med generelle tiltag. Jeg tror også, de er interesserede i målrettede tiltag. Så jeg ser ingen grund til at være uvenner med Naturfredningsforeningen - nu skal vi forsøge at få folk samlet om opgaven, siger Henrik Frandsen.

Aktørerne for både landbrug og miljø mødtes torsdag klokken 12.00 og skal debattere fremtidens vandplaner det følgende døgn.