- Jo tættere vi kommer på skæringsdagen for randzonerne, des tydeligere bliver tåbelighederne i det randzoneregime, som regeringen med fødevareministeren i spidsen udøver, siger Thomas Hansen, formanden for Kolding Herreds Landbrugsforening.

Derfor starter han i morgen, tirsdag den 28. august 2012 klokken 14, sin traktor for at pløje og tilså en af de 10 meter brede randzoner, han ifølge loven skal udlægge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Aktionen skal demonstrere, at samfundet vil få langt mere miljø for pengene, hvis randzonerne blev lagt, der hvor de gjorde mest gavn. Randzoneloven er uintelligent og skader miljøet mere end den gavner. For at få foder nok til dyrene, tvinges vi nu til at dyrke miljøfølsomme arealer, mens vi skal lægge randzoner, hvor der ikke er særlig risiko for udvaskning, siger Thomas Hansen.



Han kalder fødevareminister Mette Gjerskov (S) for argument-resistent.

- Det mest ynkelige er, at minister og regering, når den presses, henviser til, at randzonerne er lavet af den tidligere regering. Men regeringen har både med knivloven og på udlændingeområdet vist, at den sagtens kan finde ud af at lave love om. Så, Mette Gjerskov, det er bare at komme i gang, og det haster, siger han.