Abonnementsartikel

Beboerne i området tæt på Hedensted, hvor der skal være en ny stor minkfarm, er så utilfredse, at de vil have den 16.000 kvadratmeter store farm flyttet.

En minkavler har søgt Hedensted Kommune om tilladelse til at opføre en 16.000 kvm stor minkfarm med produktion af omkring 36.000 mink om året.

Men det huer ikke naboerne, der vil have minkfarmen placeret et andet sted. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har netop fået tilladelse til at bygge en ferielejlighed for at tilbyde bondegårdsferie, og på lejlighedens terrasse kommer man til at kunne se direkte ind i minkfarmen. Jeg kan godt være bange for, at jeg ikke kan udleje min lejlighed, siger Stig Juel Larsen, der selv er landmand, til Vejle Amts Folkeblad.

Han understreger, at han bestemt ikke har noget imod selve minkfarmen, den må gerne være i området, bare ikke lige syd den nye ferielejlighed.

Flere naboer er bekymrede for, om der alligevel kan være gener i form af lugt og fluer. Den nye minkfarm kommer til at ligge 86 meter fra den nærmeste nabo, og det er for tæt, mener naboerne, som nu har lavet en fælles indsigelse, hvor de foreslår tre andre placeringer.