Solsøgaard er smukt placeret med udsigt til Danmarks ældste sø, Solsø. Gården har siden 1. november 1994 været ejet og drevet af Helene og Poul Børge Jensen.

Da Poul Børge Jensen købte gården, var der 50 køer i bindestald. I 1996 udvidede han besætningen til 65 køer - stadig i bindestald. Poul Børge Jensen var glad for at have køerne i den gamle stald, men den var efterhånden slidt ned, og i 2000 blev der bygget en ny løsdriftsstald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lidt, men godt

I 2003 ansatte Poul Børge Jensen sin første medhjælper. Indtil da havde han passet bedriften selv.

- Jeg har det godt med, at det ikke er større, end at jeg selv og en medhjælper kan passe det, fortæller Poul Børge Jensen.

I øjeblikket bliver der gravet ud og støbt fundament til en udvidelse på 27 meter af den eksisterende stald.

Det er Poul Børge Jensen, der malker om morgenen. Det er en traditionel 2x8 malkestald, hvor der fra malkegraven er udsigt over Solsø. Foruden morgenmalkningen er det Poul Børge Jensen, der har ansvaret for kalvene.

Medhjælperen Nikolaj Ravnholt, der er faglært landmand, står for eftermiddagsmalkningen, fodring af køer og pasning af kvier. Nikolaj Ravnholt har været ansat på Solsøgaard i fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver mig en enorm frihed at have en stabil medhjælper, siger Poul Børge Jensen, der igennem de seneste 11 år kun har haft tre forskellige medhjælpere.

Læs mere om Solsøgaard i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 18. maj

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.