- Jeg tror, der er rigtig meget brug for, at alle involverede parter i diskussionen om Natur- og Landbrugskommissionen tænker mere på at tale med modparten og finde fælles løsninger end på at tale med baglandet med henblik på at blive populær der, lød opfordringen fra formanden i Natur- og Landbrugskommissionen, Jørn Jespersen, efter dagens åbningskonference i København.

 

Kendetegnende for konferencen var, at ingen af kommissionens medlemmer sagde noget - de stillede ikke engang afklarende spørgsmål til dagens indlæg, som handlede om natur, økonomi og landbrugets fremtidige produktionsmuligheder.

 

- Vi har valgt at holde os meget diskret i bagggrunden, men vi har lyttet, skrevet ned og tænkt. Vi havde brug for input udefra - og det har vi fået, konstaterede Jørn Jespersen.

 

Dagens indlæg afslørede, at emnerne i kommissionens arbejde ikke er sort-hvide. Der er mange nuancer og mange løsninger. Og der er helt sikkert også aspekter, som Natur- og Landbrugskommissionen ikke skal tage sig af. I kommissionens opdrag ligger et krav om, at der fortsat skal være plads til vækst og udvikling i fødevareerhvervet. Samtidig skal tilbagegangen i biodiversiteten stoppes, og der skal skabes plads til mere og rigere natur i Danmark.



- Det er klart, at opdraget indeholder en række fortolkningsmuligheder. En af de allerførste opgaver bliver, at vi netop laver en afgrænsning af de emner, vi skal arbejde med.