Herning-virksomheden, der er specialist i staldinventar, leverer det bedste resultat siden 2003. I 2011 præsterer Aco Funki et overskud på 2,5 millioner kroner efter skat.

Aca Funkis salg steg med knap 40 procent i 2011 i forhold til 2010. Stigning i salget er kommet på eksportmarkederne, som hovedsageligt er Østeuropa, Rusland, USA og Kina. Danmark har også udviklet sig positivt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I dag er 75 procent af vores salg fra eksport. For fire år siden var det omvendt, så det siger jo lidt om den krise, dansk landbrug har været i. Vi har simpelthen været nødt til at søge ud af landet for at tjene penge, siger administrerende direktør Lene Bryde.

Aco Funki har fastholdt et fortsat lavt omkostnings niveau i 2011 på trods af et stigende aktivitetsniveau.

- Vi har især haft stor efterspørgsel på vores 2013-løsninger, hvor vi har både en billigere og en dyrere løsning for løsgående søer, fortæller Lene Bryde.

Et af de nye markeder i 2011 for Aco Funki er Kina, hvor virksomhedens fodertekniske produkter nu sælges. Ligeledes har vådfodersalget i USA været voldsom stigende, og hvor der forvendtes et stort potentiale i fremtiden. 

I 2012 er der nu fuld fokus på salget, og der investeres i nye markeder med seks nye medarbejdere. Derfor forventer virksomheden også at få et stigende salg samt et overskud i 2012.