Inden for få uger vil myndighederne stille med et forslag om at skabe et statsfinansieret driftsselskab for kriseramte landmænd i samarbejde med landbrugets realkreditinstitut, DLR. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Op mod 150 landmænd, der har en gæld på  2,5 milliard kroner i Finansiel Stabilitet, skal flyttes over i det nye selskab efter at have fået barberet så meget af gælden, at driften igen kan betale renterne, så landmændene kan tjene penge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordning har til hensigt. at kreditorerne, herunder stat, realkreditinstitut og bank - kan få nogle af pengene hjem igen, når landmanden atter kommer oven vande.

Udvide ordningen

Direktør i DLR Kredit, Jens Kristian Møller, vil ikke kommentere de udvidede forhandlinger, men siger til Jyllands-Posten:

- Vi er i dialog med Finansiel Stabilitet vedrørende mulige løsninger for kunderne i Finansiel Stabilitet. Det drøftes som en mulighed, om DLR Kredit kan bistå med knowhow og håndtering af deres engagementer.

Det er Erhvervs- og Vækstministeriet, Finansiel Stabilitet, Finanstilsynet og Nationalbanken, der fører forhandlingerne, og drøftelserne handler også om at udvide ordningen, så andre banker med forgældede landbrugskunder kan benytte sig af det nye finansieringsselskab.

Andre store spillere, der skal med i manøvren, er Nykredit og Realkredit Danmark.