Selv om forbrugerorganisationer, fødevareministre og fødevarekontrollen i årevis har skældt ud på slagtere, der bryder loven ved at blande billigt svinekød i okse-eller lammekødet, så fortsætter de med at snyde forbrugerne. Det skriver 24timer.

Mindst 20 danske slagterier og supermarkedsslagtere er trods gentagne kødskandaler de seneste år netop blevet afsløret i det, som fødevareekspert Orla Zinck betegner som "regulært kødfusk".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Enhver ved, at svinekød er billigere end oksekød. Derfor svindler de. Jeg har svært ved at forestille mig, at det skyldes, at slagterne stadig ikke kan finde ud af at rengøre kødhakkerne, for det er meget let gjort, siger Orla Zinck til 24timer.

Mange spiser ikke svinekød

Den ulovlige sammenblanding af kødtyper er blevet afsløret i en kontrolkampagne, som Fødevarestyrelsen de seneste par måneder har gennemført.

Især supermarkedsslagtere har bevidst eller ved en fejl blandet kødtyper.

- Det er meget problematisk, at slagterne fortsat blander en billig vare i en dyr vare, og at svinekødet er noget, som mange forbrugere af forskellige årsager ikke spiser, siger Camilla Udsen, Forbrugerrådets fødevarepolitiske medarbejder.

Fødevarestyrelsens kontroller har også afsløret adskillige beskidte kødhakkere.