Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Muligheder for besparelser på foderet

6. maj. | Indrykket af Nutrimin

Bytteforholdet mellem svinekød og foder er pt historisk dårligt, og mange af vores kunder kæmper en umulig kamp for at få økonomi i produktionen.

Del artiklen:

De varer, vi leverer, er desværre også steget markant, først ovenpå coronapandemien og senest som følge af krigen i Ukraine. Der er nu ikke mange varer, der ikke er berørt.

Hvilke muligheder har du så som svineproducent for at gøre noget?

Her er et par af de tiltag, vi ser pt:

  • Reduktion i brugen af monocalciumfosfat (MCP)

Igennem flere år har besparelsen ved at bruge høje doser fytase (et enzym, der frigør fosfor i korn) ikke været stor, og vi har derfor foretrukket, at foderet har indeholdt pæne mængder MCP. Med de seneste stigninger på fosfor er besparelsen ved at bruge fytase og derved besparelsen på forbruget af MCP nu betragtelig, og noget vi anbefaler. Dette også set i lyset af, at vi forventer, at MCP’en forbliver på dette højere prisniveau, hvorved besparelsen vil være blivende.

  •  Reduktion i anvendelsen af fedt i foderet

Med de nuværende høje priser på både animalsk og vegetabilsk fedt, hvor en foderenhed i fedt koster i omegnen af 3,5 kr., så giver det god mening at reducere brugen af fedt til et minimum. Det vil typisk være diegivningsfoder og de første smågriseblandinger, der skal ses efter i sømmene. I nogle tilfælde vil det primært være støvbinding, man går efter, og her vil brugen af H-pro (fiskeprotein) måske kunne være en mulighed. H-pro pt koster ca. 4 kr./kg og indeholder ca. 30 % protein, og det er samtidig en fremragende støvbinder. Så hvis der ikke er behov for at hæve energiniveauet i blandingen, så kunne brug af flydende fisk være en mulighed. 

Du er velkommen til at kontakte os, for at høre om de muligheder vi ser for foderbesparelser i din besætning.
OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter