Sammen med det traditionelle danmarksmesterskab i konkurrencepløjning holder Landboungdom også for anden gang Fabriks DM i pløjning 2011. Det finder sted på fredag den 28. oktober.

En af deltagerne er Kongskilde, der medbringer en Överum VariFlex CX Plus. Ploven er en fem-furet model, der lige som resten af feltet af deltagere har hydraulisk, trinløs justering af furebredden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Kongskilde er ploven en af de mest solgte i programmet, og det har også været afgørende for valget af netop denne plov til konkurrencen.

- Har i nogen forventninger til denne udgave af Fabriks DM i pløjning?

- Vi går efter sejren. Og vinder vi ikke, så er det andenpladsen. Sådan lyder det kontante svar fra Tommy Overby fra Kongskilde.

- Når det så er sagt, så er vi der selvfølgelig også for at vise ploven frem. Og i år har vi valgt at have en af vores egne folk til at køre med ploven. Vi har ikke en øvet deltager til at køre. Grunden er, at vi gerne vil vise, at vi kender til de ting, vi har i vores produktprogram. Sagt på en anden måde – vi vil vise, at vores folk kender vores produkter. Derfor er det en af vores medarbejdere, der har salg på Sjælland og har reservedele som ansvarsområde, der skal køre med ploven, siger Tommy Overby.

Han pointerer at formålet med, at Kongskilde stiller op, er at lave et pænt stykke arbejde, som ploven og virksomheden kan være bekendt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Har i monteret ekstraudstyr på ploven til anledningen?

- Ja, vi sætter et rulleskær på den bagerste fure, og så sætter vi fureknive på de fire forreste furer. Ellers er ploven helt standard, som den bliver leveret fra fabrikken i Sverige, siger Tommy Overby.

- Hvad er jeres mening om Fabriks DM i Pløjning?

- Den er helt sikkert god. Og jeg kan kun sige, jeg synes, det er synd, at alle mærker ikke stiller op, men at nogen vælger arrangementet fra af forskellige årsager. Pløjning er jo et håndværk i landbruget, og til Fabriks DM har vi alle (mærkerne red.) mulighed for at vise det håndværk med vores plove - dyre som billige, pointerer Tommy Overby.

- Det bliver spændende at se, hvordan dommerne bedømmer vores arbejde. Der er jo forskel på landmandspløjning og egentlig konkurrencepløjning, så jeg er spændt på at se, hvilke typer af furer, de giver de højeste point til, erkender han.