Nu på fredag den 28. oktober finder 2. udgave af Fabriks DM i pløjning sted på Fyn. Det sker samtidig som Landboungdom afholder det traditionsrige danmarksmesterskab i konkurrencepløjning for standard- og vendepløjere.

GKM, der er den danske importør af Vogel & Noot stiller op til Fabriks DM i pløjning. Den danske importør har valgt at stille til start med en Vogel & Noot Vario XMS 950 STH, der har trinløs, hydraulisk justering af furebredden fra 14 til 20 tommer. STH i modelbetegnelsen indikerer, at ploven er udstyret med hydrauliske stenudløsere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvad er jeres forventninger og mål til dette års mesterskab?

- Taget i betragtning af at der i år stiller seks fabrikanter op til start, så må vores mål være en 2. plads. I 2009 blev vi jo nummer tre, men moralsk set føler jeg jo, at vi tog en førsteplads, idet de to konkurrenter, der placerede sig over os, havde gjort en hel del mere ud af tingene - blandt andet ved at finde professionelle konkurrencepløjere til at køre. Vi havde en ganske almindelig landmand til at køre med vores plov, fortæller Iver Jessen fra GKM.

- Monterer i nogen form for ekstraudstyr på ploven til anledningen?

- Nej, ploven er som sådan helt standard. Vi har dog valgt en anden type muldplader i år, der er lidt længere end dem, vi kørte med for to år siden, men det er ikke ekstraudstyr som sådan.

- Vi kører med vores nyeste model forplov, men den er også standard, slår Iver Jessen fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvad mener i ellers om arrangementet?

- Det er fint nok. Man kunne måske nøjes med at lave arrangementet hvert tredje år - en plov er jo en plov, og det er begrænset, hvor meget nyt, der kommer på to år.

- Vi er spændt på at se, hvor meget respons vi får fra publikum. Sidste gang var der rigtig mange, der så på konkurrencen, mens den fandt sted. Men resten af dagen og lørdag var der ikke mange på maskinudstillingen. Men det er på en måde klart nok. Folk kommer jo for at se pløjning - og her får de det ypperste af slagsen at se, konstaterer Iver Jessen, der dog håber på at få lidt flere besøgende forbi standen i år.

Maskinbladet præsenterer i løbet af de næste par dage de forskellige deltagere i Fabriks DM i pløjning 2011 her på hjemmesiden.

Vogel & Noot Vario XMS 950 STH

Antal furer:             5

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fureafstand, cm:            95

Rammehøjde, cm:            72-82

Variabel Furebredde, tommer:            14-20