De længe ventede vandplaner opstiller mål, men anviser ikke, hvordan kommunerne skal nå målene. Sådan lyder det bekymret fra flere kommuner, som efterlyser klar besked om, hvilke virkemidler kommunerne får til rådighed. Det skriver Altinget.dk.

Formanden for Kommunalteknisk Chefforening (KTC), Torben Nøhr, som også er direktør for teknik og miljø i Vordingborg Kommune, glæder sig over, at planerne endelig er kommet. Men han peger på, at mange forhold stadig er uklare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vandplanerne sætter målene, og de er ambitiøse. Men det står tilbage, om vi får virkemidler til at nå disse mål. Det er stadig uklart, fordi de centrale ting på for eksempel vandløbsvedligeholdelse, spildevand og vandindvinding i hovedstadsområdet ikke er løst endnu, siger han til Altinget.

Kompensation til lodsejere?

På området om vandvedligeholdelse ved kommunerne endnu ikke, hvordan lodsejerne skal kompenseres, og hvem der skal kunne få erstatning, fordi de endnu ikke har set en beregningsmodel.

Vandløbsindsatsen skal analyseres nærmere af en arbejdsgruppe, som både skal tage stilling til virkemidler og vurdere de økonomiske konsekvenser.

Andre arbejdsgrupper skal vurdere spildevandsindsatsen, vandindvinding i hovedstadsområdet, sørestaurering og konsekvenserne af markvanding.

Arbejdsgrupperne skal være færdige med deres arbejde i januar, og først til den tid har kommunerne overblik over økonomi og virkemidler.