Scantruck indleder pr. 1. februar 2010 et tæt samarbejde med det japanske selskab Komatsu, der er verdens næststørste producent af maskiner til entreprenørbranchen.  Samarbejdet betyder, at Scantruck bliver officiel importør og forhandler af Komatsu entreprenørmaskiner i Danmark, på Færøerne og i Grønland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som en af de få virksomheder i branchen har Komatsu et fullline-program inden for entreprenørmaskiner. Samarbejdet betyder dermed et skridt op ad stigen for Scantruck, og at vi navnlig bliver stærkere inden for de største dozere og læssemaskiner.  Det ligger fint i tråd med, at vi gennem forhandling af Manitou i forvejen tilbyder teleskoplæsserere, siger direktør, Bo Sundroos, Scantruck.

Aftalen med Komatsu er kommet istand på baggrund af, at selskabets hidtidige forhandler i Danmark, maskinvirksomheden Komatsu KFD A/S med afdelinger i Vejen og Tune er gået konkurs. Dermed blev omkring 56 medarbejdere fritstillet. Nu er en del af dem ansat i Scantruck.

Scantruck, der har hovedsæde i Skive, har i forvejen 100 ansatte.

Komatsu blev oprettet i 1917 i den japanske by af samme navn. Virksomheden er verdens næststørste inden for entreprenør- og mineudstyr og den største i det meste af Asien.  Blandt produkterne er gravemaskiner, læssere og dozere, dumpere, rendegravere og knusere i alle størrelser.