Med godkendelsen af Galera er det blevet muligt at bekæmpe ukrudt i raps ved lavere temperaturer i foråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Midlet indeholder aktivstofferne clopyralid (kendt fra blandt andet Matrigon) og picloram. Fordelen ved blandingen af de to aktivstoffer er angiveligt en mindre temperaturafhængighed, end tilfældet er for Matrigon. Således kan Galera ifølge Dow AgroSciences bruges ved temperaturer på otte til ni grader celcius.

Blandingen af to aktivstoffer giver ifølge firmaet også mulighed for at bekæmpe et bredere spekter af ukrudtsarter. Ud over god effekt på burresnerre og kurvblomstrede arter som kamille, kornblomst, agertidsel og agersvinemælk har Galera effekt mod arter som hvidmelet gåsefod og snerlepileurt.

Forventes klar til foråret

Galera forventes markedsført i foråret 2010. Den maksimale godkendte dosering af Galera er 0,3 liter pr. hektar, som svarer til 0,8 liter Matrigon plus 20 gram picloram pr. hektar. Det anbefales altid, at der tilsættes et specialadditiv - PG26N - ved sprøjtning med Galera.

Anbefalet vandmængde er 100-300 liter pr. hektar - lavest ved sprøjtning af vårraps og højest ved behandling af tætte vinterraps-afgrøder, hvor en god nedtrængning er påkrævet for at ramme ukrudtet.

Galera er ifølge Landscentret blandbar med de relevante midler, dog ikke med produkter, som indeholder thiacloprid (for eksempel Biscaya).