Den østrigske producent lancerer sin hidtil bredeste spreder til græsmarker.

Hit 16.18 T er det mundrette navn på den nye topmodel inden for spredeteknik fra den østrigske producent af græsmaskiner og jordbearbejdsningsudstyr samt såteknik, Pöttinger.

Der er tale om en 16 rotors maskine med knap 17 meter arbejdsbredde. Hver rotor har en diameter på 1,42 meter med seks vinklede rotorarme med forskellige benlængder på fjedretænderne, og Pöttinger fortæller, at man på den måde sikrer alt materiale vendes, uden der laves jordkontakt.

Med den nye spreder dækker Pöttinger pludseligt et ret bredt spredeprogram:

- Det er vigtigt for os at have produkter til alle typer af bedrifter, og med den nye topmodel kan vi tilbyde rotorventere fra 4,7 til 17,2 meter, fortæller Lars Andreasen, som er den danske salgschef for Pöttinger i Danmark.

rich-media-1
Med den nye spredere, dækker Pöttinger pludselig et ret bredt spredeprogram. Foto: Pöttinger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Arbejder individuelt

Den nye spreder er udstyret med Pöttingers Multitast fronthjul på hver rotor, og det betyder, at man kan lade rotorerne arbejde individuelt, og på den måde bedre følge markens kontur.

Desuden er sprederen udstyret med Liftmatic teknologien fra Pöttinger, som betyder, at hver rotor løftes i en vandret position inden de hæves, og Pöttinger fortæller, at man på den måde undgår jordberøring med de enkelte spredefingre.

Når der køres langs med skel og lignende, så kan de to yderste rotor på højre side vinkles 15 grader bagud, hvilket klares med et dobbeltvirkende hydraulikudtag fra traktorsædet.