Lyt til artiklen:

Nyt testcenter giver nye muligheder

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Hal TIZ 3 er navnet på den hal, som rummer den seneste udvidelse af Teknologi- og innovationscentret TIZ Landl Grieskirchen, som dermed øger kapaciteten og giver 1.800 kvadratmeter ekstra etageareal. Den største del af det nye areal - 1.300 kvadratmeter - er dedikeret til testteknologi, og den resterende del til test af prototyper.

En af de store brugere af testcentret er Pöttinger, som blandt andet bruger det til at teste prototyper og foretage en række målinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også andre producenter end Pöttinger bruger testcentret, som udfører testopgaver for virksomheder fra mange forskellige lande, som nyder godt af testekspertisen inden for landbrugsteknologi.

Lejer livstidstestes

Under udvikling af landbrugsmaskiner har testcentret blandt andet til opgave at generere viden, som kan overføres til senere serieproduktion. Derudover udføres holdbarhedstestning af lejer under realistiske belastninger i hele produktets forventede levetid.

Ifølge en pressemeddelelse fra Pöttinger huser TIZ Grieskirchen det mest moderne komponenttestudstyr i Europa.

Konkret bruger Pöttinger testcentret til at køre intensiv test af sine landbrugsmaskiner. Og især tilføjer den nye udvidelse et testområde, hvor arbejdsbelastning af hele maskiner kan gennemgå omfattende analyser. Det giver også adgang til testscenarier for e-mobilitet, herunder test af højspændingskomponenter.

- Ud over at investere i vores moderne produktionsanlæg har vi et stærkt fokus på mulighederne for at teste og inspicere vores landbrugsmaskiner. Denne yderligere investering i TIZ 3 betyder, at vi lever op til vores løfte til vores kunder om at levere høj kvalitet, styrke, pålidelighed og holdbarhed, siger Markus Baldinger, administrerende direktør i Pöttinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Billigere og hurtigere

Han forklarer, at testene simulerer reelle driftsforhold og sparer op til 75 procent af tiden og omkostningerne ved test sammenlignet med praktiske test udført i marken.

- Resultatet er, at der nu er skabt masser af ny plads i et af de mest moderne komponenttestcentre i Europa, som dermed kan tilbyde endnu flere muligheder.

rich-media-4
Der er plads til at teste alt på en maskine ved en samlet test. Pressefoto: Pöttinger.

- Vi sigter efter at levere den højeste kvalitet, pålidelighed og holdbarhed. Med den ekstra hal og den nyeste teknologi kan vi tilbyde vores kunder endnu mere. Nu hvor vi kan udføre e-mobilitetstest, er vi helt up to date med at tiltrække nye virksomheder gennem TIZ Landl GmbH, siger Markus Baldinger.

rich-media-5
Testcentret tilbyder også test for andre virksomheder end Pöttinger. Pressefoto: Pöttinger.