Lyt til artiklen:

Pöttinger opgraderer rensere

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Pöttinger har en bred palet af nyheder, og Maskinbladet har fået en snak med Steen Lerche Hansen, der er salgschef hos Pöttinger i Danmark, om et par af dem, der kan blive interessante på dansk jord.

Her fremhæver han først og fremmest Radrenseren Flexcare, som er blevet opgraderet med sektionsløft på hvert enkelt renseelement. Sektionskontrollen foregår via GPS og sikrer beskyttelse af afgrøden i overlap, hjørner og i forageren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så er den nem at indstille uden værktøj via vores hulsystem. Det er blandt andet en fordel når du klapper den sammen, og den står lodret, for så kan elementerne ikke forskubbe sig, siger Steen Lerche Hansen.

Han peger desuden på, at renseren kan tilpasses til de fleste behov.

- Den kan opbygges med to forskellige gåsefodsskær, vil du bare have et enkelt hakkejern? Eller skal der renseruller på? Den kan opbygges om kunden ønsker det, og det er interessant fordi det er den vej det går på det danske marked, lyder det.

Den fleksible renser med hul-system

Se også:

Den fleksible renser med hul-system

Lovende stjernerullerenser

En anden nyhed er opgraderingerne på stjernerullerenseren Rotocare, som Steen Lerche Hansen spår en flot fremtid i Danmark.

- Det er et fantastisk værktøj, som er så enkelt at indstille. Den kan til dels tage græsukrudt, som er ved at blive et problem nogle steder i Danmark. Den kan ikke bekæmpe græsukrudt 100 procent, men hvis udgangspunktet er resistent græs, så hjælper det at kunne rense, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stjernerullerenseren kan arbejde ved hastigheder mellem 10 og 30 kilometer i timen, og kan udstyres med Tegosem-såsæt. En fordel som Steen Lerche Hansen fremhæver.

- Med Tegosem får du to funktioner. Hvis du renser i majs, kan du samtidig så græs ud, og det er nok det, der primært er akutelt, siger han.

Fjerner man fokus på mekanisk ukrudtsbekæmpelse, er der dog også flere muligheder med Rotocare.

- Den vil for eksempel være ideel efter høst, til at blande jord, halm- og stubrester, og der kan man så samtidig så efterafgrøder med Tegosem, siger Steen Lerche Hansen, som også peger på at Rotocare kan hjælpe jorden på vej, hvis den er pakket efter kraftig regn.

rich-media-4
Rotocare kan kombineres med Tegosem, og dermed udvide sine anvendelsesmuligheder betragteligt. Foto: Pöttinger.