Danish Agro koncernens finske datterselskab Hankkija begynder at markedsføre, sælge og servicere Claas i Finland. Det sker fra starten af 2020.

Danish Agro har siden 2016 haft Claas som det primære brand i Danmark, Sverige, Norge, Estland, Letland og Litauen. Claas vil nu få den samme position i Finland.

Her har Danish Agro markedsført Claas i Finnish Agro Machinery sideløbende med John Deere-import og -forhandling, som har foregået gennem det store grovvareselskab Hankkija, der omsætter for cirka 800 millioner euro, hvoraf maskindelen udgør cirka 150 millioner euro.

John Deere-importen ophører i begyndelsen af maj 2020, og derfor lægger Danish Agro fra årsskiftet Claas-forhandlingen ind under Hankkija gennem Finnish Agro Machinery, der bliver datterselskab under Hankkija.

100 procent fokus

Group CEO for Danish Agro koncernen, Henning Haahr, ser et stort potentiale i denne beslutning:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Dette er en unik mulighed for at kunne fokusere 100 procent på at tilbyde de finske landmænd kvalitetsprodukter fra Claas. De er markedsledere inden for høstmaskiner i Europa, og de har en stærk portefølje af kvalitetsprodukter. Jeg er overbevist om, at partnerskabet mellem Hankkija og Claas vil være til fordel for de finske landmænd, fortæller Henning Haahr.

Et dedikeret team står allerede klar til at håndtere omstruktureringen samt sikre en glidende overgang af Claas til Hankkija. De finske landmænd vil fremadrettet være sikret reservedele og service fra Hankkija for både John Deere såvel som Claas produkter.

Øge sin position

CEO for Danish Agros Maskindivision, Jens Skifter, fortæller:

- Et stærkt partnerskab mellem Hankkija og Claas indebærer mange fordele. Hankkija vil øge sin position inden for høstmaskiner, idet Claas er markedsleder i Europa inden for finsnittere såvel som mejetærskere. I forhold til salg af traktorer ser vi en positiv vækst på alle vores markeder, og Claas traktorer er oven i købet markedsleder i de Baltiske lande. Jeg ser et stort potentiale i denne nye struktur, siger Jens Skifter.

Hidtil har Finnish Agro Machinerys og Hankkijas maskinforretninger haft hvert sit redskabsprogram, og det skal der nu kigges på, men Hankkija fortsætter ifølge Jens Skifter med sit redskabsprogram, som blandt andet omfatter Väderstad, Amazone, Avant og Samson.