Lyt til artiklen:

Fem danske Claas-forhandlere tegner sig for en fjerdedel af Danish Agro Machinerys milliard-omsætning

00:00
Hastighed: ???x
01:59

I et år der var præget af markant usikkerhed på grund af krigen i Ukraine, stigende renter og knas med forsyningskæderne, satte Danmarks største maskinhandler, Danish Agro Machinery, omsætningsrekord.

Danish Agro fik rekordår trods udfordringer

Se også:

Danish Agro fik rekordår trods udfordringer

Tidligere på året blev det offentliggjort, at omsætningen samlet set i den samlede maskindivision gik frem med syv procent til seks milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu bliver regnskaberne for den danske division, de fem danske maskinforretninger, der ejes 100 procent af Danish Agro, offentliggjort.

I 2022 omsatte de danske forretninger samlet set for 1,5 milliarder kroner. Det er en fremgang på 21 procent i forhold til forrige år.

- 2022 var et år præget af den globale udvikling - med krigen og de fortsatte udfordringer hos producenterne skulle vi håndtere mange bolde samtidigt. Trods de udfordringer lykkedes vi med at betjene alle kunder i 2022 med service og handel med nye og brugte maskiner, siger Jens Skifter, koncerndirektør for Danish Agro Machinery A/S, i en kommentar til offentliggørelsen.

Også på bundlinjen er der fremgang for de danske selskaber, der samlet kunne præstere et resultat på 62 millioner kroner før skat mod 26 millioner kroner i 2021.

Fordelt på ni lande solgte Danish Agro Machinery sidste år i alt flere end 2.000 nye og brugte traktorer, knap 900 mejetærskere og mere end 250 entreprenør- og skovmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden repræsenterer Claas i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen. Dertil New Holland i Polen og Fendt i Tjekkiet.