Dammann viser på Agritechnica række-specifik dyse placering.

Agritechnica: På dette års Agritechnica kan man blandt andet opleve ny teknologi fra Dammann. En af de nye teknologier får navnet RSD, som er en række-specifik dyse placering. Dyse-linjen kan tilpasses en rækkeafgrøde så der enten bliver sprøjtet mellem rækkerne eller over rækkerne, alt efter hvad der ønskes. I forbindelse med rækkeafgrøder kan der suppleres med en mekanisk ukrudtsbekæmpelse mellem rækkerne, som i følge Dammann vil fører til besparelser af plantebeskyttelsesmidler, som ikke kun er økonomisk, men også en miljøgevinst. Til RSD-teknologien er der monteret en ekstra dyse-linje på bommen, som kan sideforskydes for at opretholde placeringen over rækken. For at følge rækken kan man enten vælge at benytte sig af GPS eller kamera-teknologi som justerer den forskydelige dyse-linje, eller man kan vælge at styre det manuelt. Dyse-holderne er udstyret med en flad jetdyse som giver mulighed for en behandling på 20 til 30 centimeter.

rich-media-1
Sideforskydelig dyse-linje, for at opretholde korrekt placering. Pressefoto.

Adaptiv dækkontrol

ATC eller Adaptive Tire Pressure Control er et dækkontrol-system som er med til at sikre det korrekte dæktryk, både under transport på vejen og kørsel i marken. ATC justerer dæktrykket når forholdene ændres, enten i form af vejkørsel til markkørsel eller når tankindholdet ændres.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I følge Dammann er ATC med til at reducere brændstofforbruget da der er mindre modstand når det korrekte dæktryk benyttes, og trækkraften forbedres i marken.

Systemet kører automatisk og sker individuelt på hvert dæk, og man kan følge ændringerne via Isobus-terminalen i kabinen.

rich-media-2
Adaptive Tire Pressure Control justerer dæktrykket på vejen og i marken. Pressefoto.

Digital niveau indikator

Dammann erstatter TankControl med EasyControl, som giver mulighed for digital niveau indikator. EasyControl giver også mulighed for styring af systemet inde fra kabinens Isobus-terminal, og en af fordelene er at man kan starte rengøringen af tanken uden at forlade kabinen.

Den nye EasyControl fra Dammann vil blive en del af standardudstyret til alle nye Profi-Class trailersprøjter og Dammann-trac selvkørende sprøjte fra november 2019.

Dammanns selvkørende sprøjter lever nu også op til Stage V emissionskrav og overholder grænseværdierne.

rich-media-3
EasyControl giver digitalt overblik over tankindholdet. Pressefoto.