Hardi har nu solgt de første 100 sprøjter, der anvender den nye ISOBUS Smartcom computer, der blandt andet kan spare landmanden for op til 10 procent kemi, når der sprøjtes i marken.

I februar præsenterede Hardi sprøjten med den nye Smartcom computer, og siden da er der allerede solgt 100 stykker, skriver Hardi i en pressemeddelelse. Virksomheden har brugt tre år og investeret 20 millioner kroner i udviklingen af og arbejdet med den nye teknologi, der er skabt til at hjælpe landmanden i arbejdet med sprøjten.

Hardi Smartcom giver brugeren en fuld ISOBUS, hvilket betyder, at der er en nem forbindelse mellem traktor og controlleren. Der er en ubegrænset kapacitet, så alle fremtidens nye softwarefunktioner kan tilføjes.

Smartcom computeren gør det også muligt at afblænde hver enkelt dyse på sprøjten, så overlapning minimeres, og landmanden derved kan spare op til 10 procent kemikalier, når der sprøjtes i marken.

Ifølge Peter Dahl, der er salgs- og marketingsdirektør hos Hardi, er en af fordelene ved den nye teknologi, at servicetiden nedsættes, da diagnosesystemet i den nye sprøjte kan fortælle om eventuelle fejl på eksempelvis censor - og hvad der skal gøres for at rette op på fejlen, så maskinen hurtigt kan komme i arbejde igen. Derudover giver det mulighed for at opdatere sprøjten samt tilføje funktioner direkte fra Hardi Service Tool, oplyser Hardi i pressemeddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce