Lyt til artiklen:

Hardi-nyhed kan reducere afdrift

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Ved at kombinere to teknologier til reduktion af afdrift har Hardi udviklet et applikationssystem med potentiale til at levere den mindste mængde pesticid og afdrift på markedet. Fabrikkens nyligt tilpassede Pulsesystem til det unikke Twin Force bomsystem vil blive fremvist monteret på Aeon trailersprøjten på Agromek 2022 sammen med Curvecontrol. Det skriver Hardi i en pressemeddelelse.

Pulsesystem kan, ved at åbne og lukke dyser, holde dem åbne fra 30 til 100 procent ved samme tryk og samtidig sikre, at dråbestørrelsen og sprøjtekvaliteten ikke påvirkes. Derfor kan den samme dyse anvendes ved flere forskellige kørehastigheder. Samtidig minimeres afdriften, mens flowhastigheden optimeres, da den valgte dråbestørrelse kan opretholdes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sparer kemikalier

Samtidig tillader Curvecontrol at spare på mængden af kemikalier, og på den måde reducere miljøpåvirkningen på marker med mange kurver eller ved sprøjtning omkring vindmølletårne eller remiser. Her udbringes et minimum af sprøjtevæske på indersiden af kurven og fuld flow, hvor bommen bevæges hurtigt, yderst på bommen og på den måde forhindrer over- og underdosering.

rich-media-2
Curvecontrol regulerer automatisk udbringningen af sprøjtevæske, så over- og underdosering kan undgås. Foto: Hardi.

Desuden kan Pulsesystem styre alle 72 dyser på en 36 meter bom på dyseniveau. På den måde kan markkortet bestemme, hvor meget pesticid der anvendes, og hvor det anvendes.

Ny dyse sprøjter stjerner

Foruden nyhederne i pressemeddelelsen, har ekspertudvalget bag Agromek Stars valgt at premiere Hardis Nanodrift Dyse med to stjerner. Dysen er godkendt til 90 procents afdriftsreduktion, og har et arbejdsområde på en til seks bar.

Det vil sige at landmanden er for for at skifte dyse på sprøjten, hvis kørehastigheden ændres væsentligt.