Lyt til artiklen:

Brancheforening: Biogas kan reducere CO2-udledningen i tung transport med en million tons i 2030

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Biogas rummer et enormt potentiale for at reducere CO2-udledningen i den tunge transport. En ny opgørelse viser, at biogas kan reducere udledningerne fra varebiler og lastbiler med op mod en million tons i 2030. Det svarer til cirka 25 procent af CO2-udledningen fra den tunge transport.

Det skriver Biogas Danmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 10.000 biogaslastbiler og 75.000 biogasdrevne varebiler kan levere en samlet CO2-reduktion på en million tons i 2030. Vi har i Danmark et enormt potentiale for at producere bæredygtig biogas på basis af husdyrgødning, affald og restprodukter, og vores analyser viser, at vi kan producere rigeligt biogas til både industrien, den danske energiforsyning og transportsektoren, siger Henrik Høegh, der er formand for Biogas Danmark.

Ny rapport

Biogas Danmark har analyseret en rapport om biogaspotentialet i Danmark, som Syddansk Universitet har udarbejdet for Energistyrelsen. Rapporten viser ifølge Biogas Danmark, at der er et potentiale for 94 petajoule bæredygtig biogas baseret på husdyrgødning og restprodukter fra husholdninger, industri og landbrug.

Det har Biogas Danmark sammenholdt med anbefalingerne fra regeringens klimapartnerskaber for at finde ud af, hvor meget biogas klimapartnerskaberne efterspørger. Regeringens klimapartnerskaber anbefaler, at der anvendes cirka 50 petajoule biogas i 2030.

- Konklusionen er, at biogassektoren kan levere næsten dobbelt så meget biogas, som klimapartnerskaberne efterspørger. Dermed er der et stærkt grundlag for at kanalisere mere biogas ind i den tunge transport, hvor el indtil videre ikke slår til, siger Henrik Høegh.