AP Gyllevogne har bygget et svensk lastbiltræk med plads til 47 kubikmeter gylle.

På Borgeby Fältdagar viser danske AP Gyllevogne et ret unikt gylletræk, som specielt er henvendt det svenske marked.

- Gylletrækket tæller 22 meter i længden og rummer 47 kubikmeter gylle fordelt på en forvogn med plads til 15 kubikmeter gylle samt en anhænger med plads til 32 kubikmeter, fortæller Lars Nygaard salg og produktion hos AP Gyllevogne.

Lastbil-trækket er derfor ikke godkendt til kørsel i Danmark, men i Sverige har man derimod efterspurgt et træk med denne kapacitet, og Lars Nygaard tror derfor på, at man kan sende flere af disse sæt over Øresund.

- Denne første er lavet ud fra et svensk kundeønske, men jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi snart skal lave et ligendende sæt, fortæller han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Med lufttryksregulering

Den svenske kunde er Grummse Åkeri AB, som er placeret ved Stockholm og sættet er blandt andet opbygget med tvillinghjul på samtige aksler samt lufttryksregulering.

- Der sættet kommer til at køre meget på grusveje, har man valgt at udstyre den med lufttryksregulering, fortæller Lars Nygaard.

Opbygningen med en forvogn samt en anhænger med kun én læssekran, har desuden givet en del slangeforbindelser mellem forvogn og anhænger:

- Der pumpes gylle under læsningen fra gylletrailer til forvogn, og omvendt tilbage under aflæsning, og der er desuden også en overløbsslange mellem de to enheder.