Abonnementsartikel

Den 15. udgave af transportmessen i MCH Messecenter Herning kunne efter tre travle messedage gøre status med 19 procent besøgsfremgang og udstillerrekord.

30.427 besøgende lagde fra torsdag til lørdag vejen forbi 375 udstillere i 14 haller til Transport 2019 i MCH Messecenter Herning.

Messen fortæller, at det er det højeste besøgstal siden 2005, og det skabte aktivitet og positiv stemning i alle haller, og også hos ledelsen i MCH er der på de rekordmange udstilleres vegne glæde over både besøgsfremgang og optimisme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg glæder mig over tre dejlige dage med positiv stemning blandt både udstillere og de 30.427 besøgende, og jeg er taknemmelig over, at hele branchen har været samlet her om deres fælles passion for transport og logistik, siger administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, og understreger, at målet med transportmessen netop er at inspirere, motivere og stimulere interessen for produkterne og løsningerne.

Branchen samlet

Lastbilimportørerne var alle syv repræsenteret på messen, og også herfra var der positive meldinger. Volvo og Renault Truck-netværket havde mange forskellige arrangementer under messen, hvor de fyldte hal E og holdt medarbejderdag, pressemøde og et stort kundearrangement fredag aften for 800 gæster.

rich-media-2
Hele branchen samles på Transportmessen.

Vi forsøger at pulje aktiviteterne her og udnytte messens tre dage, siger administrerende direktør for Volvo Danmark, Lars Bo Larsen, der forventer øget salg og fremhæver transportmessen som det største og bedste mødested i Danmark:

- Transportmessen samler alle i transportbranchen ét sted - både alle mærker og leverandører samt alle nuværende og potentielle kunder. Det giver os mulighed for at komme ud og møde folk personligt, øge salget, styrke begge vore brands og dermed styrke vores netværk i Danmark, fortæller Lars Bo Larsen.

Elektriske løsninger

Næsten alle lastbil-mærker kunne vise en elektrisk udgave af en lastbil, og hos Volvo er der tale om Volvo FE, som med to elmotorer yder maksimalt 540 hestekræfter svarende til 400 kW. Dog vil der kontinuerligt vær en effekt på 440 hestekræfter svarnede til 330 kW.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Volvos elektriske FE-lastbil med rækkevidde på 200 kilometer.

Transmissionen er en to trins gearkasse, og når lastbilen bremser så lades der energi på batterierne.

Batterierne består af 550 kg lithium-ion batterier af 50 kW, hvor der kan udnyttes 35 kW effekt. Rækkevidden er op til 200 kilometer på FE-modellen, mens Volvo kommer med en FL, hvor rækkevidden er 300 kilometer på en opladning.

rich-media-5
Opbygningen af Volvos elektriske lastbil

Kamera frem for spejle

Hos Mercedes Benz viste man den nye Actors med MirrorCam, som er et kamerasystem i stedet for traditionelle spejle. Systemet består af to kameraer, som er monteret på tagrammen og kan klappes sammen. Billederne overføres til to 15,2'' farvedisplay i området ved A-stolpen. Chaufføren har ikke bare kontrol over spejl-områderne, men får også kontrol over alle tidligere blindevinkler.

rich-media-6
Den nye Mercedes Benz Actros er udstyret med MirrorCam, hvor de traditionelle spejle er erstattet af kameraer.

Desuden giver kameraerne også fuld kontrol over anhænger i tilfælde af bakning, så bakning til højre side også er muligt, da kamera vil dreje og følge traileren under hele bakningen.