Den bugseret finsnitter JF FCT 1460 bliver vist frem på Græsland 14, og den nye finsnitter har med metaldetektor et spændende alternativ til de selvkørende finsnittere.

Den nye finsnitter er en videreudvikling af FCT 1360 og sammen med detektoren introducerer JF en ny og meget kraftigere transmission, som er designet til at overføre 280 hestekræfter til snittecylinderen. Den nye transmission har også fået flere gear, så snittelængden nu indstilles med et håndtag på siden af gearkassen

Artiklen fortsætter efter annoncen

JF forventer, at FCT 1460 har en kapacitet, der er cirka 50 procent større end den forrige model.

Ud over den kraftigere transmission er den større effekt opnået ved at montere en kraftigere og tungere snittecylinder, der samtidigt har et større luftindtag.

Ifølge JF giver det betydelig større inerti i cylinderen, og derved bliver den mindre følsom over for klumper i skåret. En større kapacitet og blæseeffekt sikre derved det unikke uppercut system i stand til at flytte den store mængde af materiale.

De større knive giver også snitteren en større kastelængde, og derfor er den monteret med en ny og høj tud, som kan fylde de største vogne, når der køres parallelkørsel.

Opdateret skårlægger

Efter to års testkørsel er JF klar med en opdateret skårlægger. JF viser den 12,3 meter brede GXT 13000 som er blevet lettere at trække og fået et pænere snit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette skyldes den nye Q+ knivebjælke. Skiver i skårlæggeren som er anderledes udformet, idet de har fået en større diameter med kortere knive. Desuden er der andre modskær på knivbjælken, fortæller Søren Holm, sælger ved Kongskilde.

- Modskæret bliver nu rengjort løbende, idet der på selve skiven sidder en afskraber, som kører en millimeter over modskæret, og derfor fjerner overskydende græs, forklarer Søren Holm og uddyber:

- Det betyder blandt andet, at skårlæggeren er lettere at trække og slår græsset pænere af, og de første erfaringer fra det første slæt græs hos de danske kunder med den nye skårlægger er meget lovende, fast slår Søren Holm.