John Deere er klar med opdaterede modeller i 7R- og 8R-serien, hvor de væsentlige nyheder ligger i en større effekt samt et nyt armlæn i kabinen.

Som de tidligere modeller, så deler de amerikansk producerede 7- og 8R kabine, og her kommer der store ændringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et helt nyt højre amlæn, som John Deere kalder CommandArm har set dagens lys. Armlænet erstatter de tidligere armlæn, og der er sket forbedringer og nye tiltag flere steder.

- Funktioner til radio og klimaanlæg er blevet mere hensigtsmæssigt placeret midt på armlænet i stedet for i den ene side. Desuden er der blevet plads til et joy-stick, som er et tilvalg, hvorfra man selv kan programmere, hvilke funktioner man ønsker at benytte, forklarer Neil Macer, produktmanager for den nye R-serie.

Han tilføjer, at der også er blevet mulighed for at gemme fire forskellige forargerautomatikker, som kaldes frem ved direkte tryk på armlænet.

Nyt CommandCenter

For enden af armlænet, er der også sket store forandringer, da en ny terminal nu er standard på de opdaterede modeller - CommandCenter kalder John Deere terminalen.

Den nye skærm er touch-følsom og fås i enten en 17,8 eller 25,4 centimeter bred udgave. Skærmen er bygget helt om i forhold til de tidligere, og navigationen rundt i skærmen sker enten med trykknapper eller direkte på skærmen. Skift af skærmbilleder sker ved at swipe fingrene til siderne - ligesom på mange tablet-løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deere er desuden blevet klar over, at flere og flere landmænd tager deres tablet med i marken, og derfor kan der monteres en holder til enten tablet eller smartphone direkte på armlænet.

Der er også blevet plads til et køleskab under passagersædet i den nye kabine.

Stærkere modeller

Både 7- og 8R-modellerne er blevet stærkere. Topmodellen i 8R-serien, 8370R kommer således op på 370 nominelle hestekræfter og hele 420 hestekræfter med boost. Effekten kommer fra de samme 9,0 liters John Deere PSX motorer med dobbeltturboer som den tidligere John Deere 8R-serie kørte med - en motor der opfylder Tier4f-kravene

- Fra nytår gælder de nye Tier4i-krav for nyproducerede motorer, men man må gerne producere nye traktorer med motorer, der opfylder den "gamle" norm, hvis motoren er produceret før nytår, og derfor har John Deere opbygget et meget stort lager af PSX-motorer i Tier4f-kravene, og på den måde undgår vi, at montere SCR-teknologi på motorerne. Når lageret er tømt, begynder vi produktion af Tier4i-motorer, hvor vi monterer SCR-teknologi, som betyder, at brugeren skal fylde AdBlue på sin John Deere traktor, fortæller Neil Macer.

7-R-serien stiger også i effekt, og der er kommet en ny topmodel: John Deere 7310R med 310 nominelle hestekræfter og hele 354 hestekræfter med boost. Denne model har fået den nye John Deere PSS motorer på 9,0 liter som netop benytter SCR-teknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De øvrige modeller i 7R-serien benytter John Deere PVX motorer, som er udstyret med variabel turbolader.

Også den øvrige serie af 7R-modeller benytter en motor, der opfylder Tier4i og ikke Tier4f-kravene.

- Men også her ser vi SCR-tekonologi på hele serien, når vores lager er opbrugt, påpeger Neil Macer.

Kølepakken er lavet om på de nye John Deere traktorer - og i stedet for at skubbe luft ind igennem motoren, så trækkes luften nu ind, idet kølevingerne sidder bag køleren på traktoren.

Større hydraulikkapacitet

Både bagskærme og forskærme er blevet bredere og kan tilpasses dækmonteringen på de nye modeller fra John Deere. Desuden er det muligt at få monteret en LED-lyspakke, hvor samtlige lygter på traktoren får LED-lys, og ifølge John Deere har pærerne en levetid på 10.000 timer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele seks fjernventiler kan monteres bagpå traktoren og to ventiler foran. Alle hydraulikventilerne styres med hver deres knap på det nye armlæn.

7R-modellerne går i produktion i starten af 2014, mens 8R-serien følger trop til april 2014.