Kni Maskinstation har nu i to år kørt med placering af gødning sammen med rapsen

Det er nu anden sæson, Kni Maskinstation sår raps med en He-Va grubber med gødningsplacering.

- Vi oplever faktisk så stor interesse fra kunder, at vi næsten ikke kan følge med, fortæller indehaver Jens Hansen, Kni Maskinstation. Maskinstation råder over to grubber, én med gødningsplacering og én uden.

- Der er slet ingen tvivl om, at gødningsplaceringen på grubberne er kommet for at blive. Dette kunne vi også tydeligt se sidste år, hvor vi kom til at lave et mindre forsøg på en mark, hvor tre træk ikke fik gødning. Her var der stor forskel på planterne efterfølgende, slår Jens Hansen fast.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Interessen fra kunderne mærker Jens Hansen også, da maskinstationen kommer og sår rapsen, hvor de normalt ikke udfører andet arbejde. Dette sker kun på grund af maskinstations mulighed for placering af gødning sammen med rapsen.

- Kunderne er faktisk næsten kun interesseret i såning af raps med grubber sammen med gødningsplaceringen, og vores grubber uden gødningsplacering kører derfor i begrænset omfang.

- Vi kører med placering af gødning i fast form, og dette har vi i en beholder på grubben, men vi overvejer at få en fronttank monteret til næste år, da den monterede beholder på grubben er for lille, når der sås store arealer hos kunder, fortæller Jens Hansen.

På Kni Maskinstation oplever man også, at rapsen kan sås senere på året end man er vant til.

- Grundet den meget besværlige høst i 2011, var vi faktisk ude at så raps den 5. september. Dette må siges at være sent, men jeg er overbevist om, at det kun var muligt på grund af gødningsplaceringen sammen med rapsen, konkluderer Jens Hansen.