Den danske importør af blandt andet Deutz-Fahr, HCP Danmark, er netop nu igang med en omfattende demo-tur i Danmark med det nye flagskib fra Deutz-Fahr. Det er topmodellen i 9-serien, 9340, som med 340 hestekræfter er den hidtil stærkeste serieproducede traktor i Deutz-Fahrs traktorprogram.

- Vi lader forhandlerne få den på skift, så de sammen med kunderne kan anvende den til forskellige arbejdsopgaver under realistiske forhold. Så lærer vi alle, hvad den kan, fortæller Peter Holm fra HCP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Adskillelsen gør det også nemt og hurtigt at gennemføre den daglige service.

- Lars Andersen fra AP Andersen Maskiner

Erfaringer fra rapssåning

Maskinhandler Lars Andersen fra AP Andersen Maskiner fortæller, at den nye 9-serie allerede har høstet gode erfaringer fra en lokal maskinstation, som har sået raps med traktoren, hvor den kørte med en 5-meter He-Va ni tands grubber med rapssåningsudstyr i stærkt leret jord som ovenikøbet er kuperet.

- Vi kan konstatere, at de var meget tilfredse med den nye Deutz-Fahrs evner i marken. Forakselaffjedringen er super, og den drejer utroligt godt. Samtidigt har den en enorm løftekraft på 12 ton i liften, fortæller Lars Andersen og fortsætter:

- Kunden er vant til, at hans nuværende traktorer klager sig noget over det ekstremt tunge redskabssæt, vi kørte med, men det var der ikke noget af med 9-serien. Den løftede bare redskabet, drejede rundt på forageren og var klar til næste træk. Også traktorens evne til at omsætte de mange hestekræfter til reel trækkraft imponerede.

Han fortæller også, at den specielle adskillelse af motorhjelm og kabine virkelig kan høres i kabinen, eller rettere sagt ikke kan høres, for støjniveauet er markant lavere end på de hidtidige modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Adskillelsen gør det også nemt og hurtigt at gennemføre den daglige service, og det er jeg sikker på, at mange af vores maskinstationskunder vil sætte pris på.

PowerGear Preveiw

Maskinbladets test-team, PowerGear, har set nærmere på den ny stortraktor fra Deutz-Fahr i en Preveiw, som blev udført allerede i efteråret. Klik HER og få en kort gennemgang af traktoren.