Bednar Combo System CS er en vogn til såsæd og gødning. Vognen er med to tryktanke, der rummer henholdsvis 2000 og 3000 liter. Vogne bæres af stor flotation dæk i dimensionen 650/65R30.5, og bag på er der monteret et standard trepunktslift.

Op til tolv meter i korn

Til etablering af eksempelvis kornafgrøder kan Combo System CS monteres med en Corsa CN såmaskine. Det er en skiveskærs-sektion med dobbelte skiveskær, der minder om det Bednar anvender på såmaskinen Omega. Såsektionen leveres i arbejdsbredder på seks, otte, ni og tolv meter og med en afstand på enten 12,5 eller 16,7 centimeter imellem såskærene. Skærene er gummiophængte, og sådybden kontrolleres af kombinerede tryk- og dybdehjul efter de enkelte såskær. Med gødningen i den ene tank og såsæd i den anden tanke på Combo System CS, kan der placeres startgødning sammen med udsæden. Anvendes der ikke stratgødning kan begge tanke anvendes til udsæd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Agrisem Terrastrip ZN 8R75 har en tandafstand på 75 centimeter og er med meget kraftige tænde, der kan gå 55 centimeter i jorden.

Ned til 55 cm i raps

Til etablering af vinterraps, majs og solsikke kan Combo System CS kombineres med en Agrisem Terrastrip ZN 8R75. Det er en undergrundsløsner med en tandafstand på 75 centimeter, der kan gå 55 centimeter i dybden. Redskabet er med en arbejdsbredde på op til seks meter, og til den model anbefaler Bednar en traktor på små 400 hestekræfter.

Rapsen kan selvfølgelig sås direkte fra Combo System CS og blæses ud bag ved de kraftige tænder. Men i konceptet fra Bednar anvender man såsædsvognen og den kraftige grubber til at løsne jorden og til at placere gødning til den kommende afgrøde. Ved den efterfølgende såning etableres majsen direkte oven på gødningen, mens vinterrapsen sås i 25 centimeter brede bånd over gødningen, og imellem rækkerne etableres en form for dækafgrøde.