Fødevarestyrelsen har på Danish Crown-slagterierne fundet forhold, der rummer risiko for, at kødet forurenes med sundhedsskadelige bakterier, der kan gøre folk syge. Det skriver 24timer.

Ofte er den gal med rengøringen, men endnu oftere får slagterierne kritik for, at afføring fra de slagtede svin er splattet ud på kødet. Det er Fødevarestyrelsens dyrlæger og tilsynsteknikere, som har afsløret forholdene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er forstemmende, at den stadig er gal. Forbrugerens sikkerhed er på spil, for en så dårlig hygiejne kan selvfølgelig udgøre en betydelig sundhedsrisiko, siger Camilla Udsen, fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet til 24timer.

Umuligt at slippe for afføring på kødet

Søren Aabo, der er seniorforsker ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Fødevareinstituttet, understreger, at der bliver slagtet millioner af svin i Danmark årligt.

- Så det er svært at vurdere, om 137 kritikpunkter er meget, for med en så stor svineproduktion vil der altid ske svipsere. Men ud fra en forbrugersynsvinkel er det selvfølgelig uacceptabelt, at der eksempelvis bliver fundet afføring på kroppene, siger han til avisen.

Men problemet er umuligt at komme til livs, for slagtning er en uren proces, siger Søren Aabo.

- At tage tarmen ud uden at der kommer gødningsrester på dyrets krop, er svært og det mest kritiske i slagtningsprocessen. Og desværre slipper man aldrig helt for gødningsforurening. Det er helt umuligt, siger han.