Lyt til artiklen:

Fødevarestyrelsen giver bøde til Danish Crown

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Danish Crown har fået kritik af Fødevarestyrelsen for håndtering af svineslagtekroppe forurenet med mavetarmindhold, skriver B.T.

- Vi har tidligere indskærpet over for virksomheden, at deres skriftlige egenkontrolprocedure skal være mere detaljeret, når der forekommer forurening af slagtekroppe. Det er væsentligt i henhold til regler for at hindre gentagelse. Men ved et nyt, opfølgende kontrolbesøg har vi konstateret, at proceduren ikke er blevet konkretiseret, siger Kasper Klintø, kødkontrolchef i Fødevarestyrelsen, til B.T.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Danish Crown er ikke enig i kritikken og har klaget over sagen.

- Vi er ikke enige i udlægningen fra myndighederne, hvorfor vi har klaget over sagen, og derfor har vi ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt. I dette tilfælde har klagen ikke haft opsættende virkning, hvorfor vi har fået en bøde, siger Søren Eibye Svenstrup, pressekonsulent i Danish Crown, til Maskinbladet.

Som et eksempel på mangelfuld håndtering af slagtekroppe kan man I et kontrolresumé fra Fødevarestyrelsens kontroller i januar af Danish Crowns svineslagteri i Herning læse følgende indskærpelse:

"Slagtekroppe, organer og andre dele skal behandles på en hygiejnisk måde, hvor der træffes foranstaltninger til at undgå, at fordøjelseskanalens indhold flyder ud, samt at slagtekroppe ikke må være synligt kontamineret med fækalier. Synlig kontaminering skal omgående fjernes ved afskæring, eller andre metoder med ligestillet virkning. Forhold konstateret: Forurening med mave-tarmindhold på en slagtekrop".

- Der er tale om menneskelige fejl, som er meget beklagelige. Vi gør alt for at rette op, og vi har også lavet handlingsplaner herefter. Vi vil gerne understrege, at det her samtidig er et bevis på, at vi i Danmark har et af de mest finmaskede kontrolsystemer på vores slagterier, som overhovedet findes i verden. Derfor har der heller ikke været produkter på vej ud til forbrugerne, som udgjorde en sundhedsrisiko, skriver Danish Crown til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se kontrolrapporten fra slagteriet i Herning.