Lyt til artiklen:

Rekord-regnskab fra Danæg: Giver 50 millioner kroner tilbage til ejerene

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Det er et historisk godt regnskab for 2023 Danæg netop har præsenteret. Faktisk det bedste i selskabets historie.

Omsætningen for året lyder på 2,1 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 11 procent i forhold til 2022. Indtjeningen for 2023 lander på 82 millioner kroner, hvilket er næsten en seksdobling af sidste års resultat.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er blandt andet en generel mangel på æg i en lang række markeder, der har givet os fordelagtige markedsvilkår særligt i vores svenske og finske datterselskaber, som vi har været dygtige til at håndtere, siger Jann Dollerup Vig Jensen, der er koncernchef i Danæg i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Kilde: Danæg

Der er heller aldrig blevet udloddet et så stort beløb til ejerne, som der bliver i år. De får 50 millioner kroner.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi kan udlodde 50 millioner kroner til vores ejere, som er helt afgørende for, at vi hver dag kan levere kvalitetsprodukter med en høj fødevaresikkerhed til vores kunder. Jeg er stolt af vores årsregnskab for 2023, som hele koncernen har bidraget positivt til, siger koncernchefen.

Mere normaliseret marked

Manglen på æg skyldes tilfælde af fugleinfluenza i Nordamerika, Asien og Europa. Samtidig har der i 2023 været et omfattende salmonellaudbrud i Sverige. Dermed har der været et underskud af æg på verdensmarkedet, hvilket har muliggjort en højere afregning til Danæg-koncernens ægproducenter.

Danæg køber svensk ægpakkeri

Se også:

Danæg køber svensk ægpakkeri

- Æg er en vigtig vare for detailkæderne, og vi oplever stigende efterspørgsel efter både flere og større kampagner hos vores kunder. Det betyder, at vi som virksomhed hele tiden skal være forandringsvillige og omstillingsparate, så vi er klar til at håndtere konkrete markedsønsker, siger Jann Dollerup Vig Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I begyndelsen af året forventer han, at markedet fortsat at være meget volatilt grundet fugleinfluenza og en generel mangel på æg. Danæg forventer dog en genopbygning og normalisering af markedet i løbet af året, hvor der fortsat vil være stort fokus på at effektivisere i alle selskaber for at sikre den fortsatte konkurrencedygtighed.