Lyt til artiklen:

Trods nedgang i overskud øger Danæg omsætningen med 1,8 milliarder kroner

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Danæg omsatte i 2022 for 1,8 milliarder kroner og kom ud med et overskud på 14,3 millioner kroner efter skat. I en pressemeddelelse oplyser virksomheden, at det er et acceptabelt resultat under de forhold, der har været i markedet det forgangne år.

I 2021 var overskuddet på 50 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I starten af året havde Covid-19 fortsat en mærkbar negativ effekt på efterspørgslen fra især Foodservice-markedet, og gennem stort set hele året har fugleinfluenza sat sit præg på det globale marked, oplyser Danæg.

De fortæller også, at deres andelshavere har været ramt af betydeligt stigende omkostninger til især energi og foder.

- Der er en række eksterne forhold, blandt andet kraftige stigninger i omkostningerne til emballage og råvarer samt til energi og transport, der påvirker vores resultat. Det er faktorer, der er uden for vores kontrol, men som vi har håndteret fornuftigt ved blandt andet at have fokus på at optimere vores omkostninger. Set i det lys er årets resultat acceptabelt, siger Jann Dollerup Vig Jensen, der er koncernchef i Danæg.

rich-media-2
Trods væksten i omsætningen, så faldt overskuddet i 2022 med 36 millioner kroner sammenlignet med 2021. (Grafik: Danæg)

Han mener, at den stigende inflation har påvirket forbrugernes handelsmønstre, og han fortæller, at Danæg oplever, at forbrugerne er blevet mere prisbevidste.

- Vi ser eksempelvis et faldende salg af økologiske æg, ligesom de foretrukne bakkestørrelser er blevet mindre. Det er en udvikling, vi følger nøje, så vi løbende kan tilpasse os.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Danæg omsatte i 2022 for 1,8 milliarder kroner. (Pressefoto: Danæg)

Et godt eksportår

På eksportmarkederne udenfor Norden, oplever Danæg-koncernen fortsat fremgang samlet set. Her har koncernen haft succes med at øge eksportsalget til visse markeder og fået dækket de øgede omkostninger af højere salgspriser.

- Vi er lykkedes godt med at øge afsætningen på vores eksportmarkeder, særligt i Asien, hvilket har stor betydning for vores samlede forretning, da det nordiske marked fortsat er præget af meget hård konkurrence og lave marginer på både skalæg og forædlede ægprodukter, siger Jann Dollerup Vig Jensen.

Danæg får kritik for æg med huller og revner

Se også:

Danæg får kritik for æg med huller og revner

I 2023 forventes resultatet at ligge højere end i 2022. Danæg forudser en forbedret indtjening i de fleste af koncernens driftsselskaber, men samtidig forventes der fortsat stor volatilitet i et marked præget af fugleinfluenza, ubalancer mellem indvejning og salg samt et fortsat højt omkostningsniveau.