Danæg-koncernens regnskab for 2016 blev koncernens hidtil bedste med et resultat før skat (EBT) på 43,3 millioner kroner Det er 28 procent højere end 2015, der også blev betegnet som et rigtigt godt år.

Årets resultat er opnået i et markedsmæssigt turbulent år, hvor specielt de danske detailkæders udfasningsplaner for buræg og fugleinfluenza i både Danmark og Sverige, har stillet store krav til Danæg-Koncernens evne til at være forandringsparate og proaktive i forhold til ændrede markedsvilkår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Danæg-koncernen er vi meget stolte af resultatet for 2016. Alle koncernens selskaber - i Danmark, Sverige og Finland - har oplevet en god og positiv udvikling. Vi har bevist, at vi er omstillingsparate og fleksible, når forandringens vinde blæser, siger koncernchef i Danæg, Jann Dollerup Vig Jensen.

- Det flotte resultat i 2016 er belønningen af flere års målrettet arbejde med at optimere og udvikle vores interne produktioner, samtidig med at vi har forbedret vores kommercielle platform ganske betydeligt. Vi har således styrket vores samarbejde med vores nuværende kunder og oplevet rigtig god tilgang af nye kunder. Særligt på eksport-markederne har vi opnået stor vækst, så vi i dag afsætter vores æg og ægprodukter til over 50 lande i hele verden, siger Jann Dollerup Vig Jensen.

Tilbage til andelshaverne

Som positiv effekt af årets resultat har generalforsamlingen i Danæg Holding valgt at udlodde udbytte til sine ejere, Danæg Amba og DLG. Danæg Amba har derfor valgt at udlodde i alt 16,1 millioner kroner til sine danske og svenske andelshavere.

- Vi er glade for, at vi kan hjælpe vores producenter med et økonomisk tilskud på et tidspunkt, hvor specielt vores burægsproducenter skal investere store beløb i at omlægge til andre produktionsformer, uddyber koncernchefen.

Danæg-koncernen er nu i gang med andet år af "Strategi 2016-2018" og med årets resultat og succesfuld gennemførsel af en række større strategiske projekter, er koncernen nu kommet så langt i forhold til målsætningerne, at Danæg i løbet af 2017 vil igangsætte en opdatering af den nuværende strategi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser frem til at fortsætte den positive udvikling i 2017. Vi forventer et hårdt, men også spændende år, hvor vi skal fortsætte med at styrke hele vores værdikæde og udvise mod og handlekraft, når det er nødvendigt. Vi føler, at vi er på rette vej og skal fortsætte med at bevise, at vi er markedsledende i Norden indenfor vores kategori, siger koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen.