Lyt til artiklen:

Stor søgning til klargøring til afgræsning

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Det danske landskab består i dag af mange forskellige typer arealer, og man finder let både gule og grønne marker samt bøge- og nåleskov. De lysåbne arealer med farverige blomster og summende insekter, som man også forbinder med dansk natur, har dog sværere kår og fortrænges let, hvis ikke lodsejerne gør en indsats, det skriver Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

Derfor er det ifølge styrelsen positivt, at interessen for at søge naturordningen "Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning" har været overvældende stor. Det betyder, at der i fremtiden skabes mere mangfoldig natur på mere end 10.000 hektar landbrugsjord rundt om i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi passer på vores fælles natur. Derfor er det rigtig positivt at se, at så mange har haft lyst til at søge en af vores ordninger, hvor der ydes støtte til, at man kan bidrage til biodiversiteten, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen, Anna de Klauman.

I alt har 900 personer og organisationer søgt om tilskud for 81 millioner kroner, hvilket er mere end dobbelt så meget, som puljen oprindeligt var på. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har besluttet at imødekomme ansøgningerne.

Imødekommelsen af overansøgningen bidrager til en bedre udnyttelse af midlerne i Landdistriktsprogrammet. Indtil videre er næsten 6 milliarder kroner blevet hjemtaget fra EU, og inklusiv de nationale midler er der samlet blevet udbetalt 7,6 milliarder kroner til rigtig mange gode projekter rundt om i landet.

Mere natur på bedrifterne"Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning" er en af de ordninger, som lodsejere og forpagtere kan søge, hvis de ønsker at skabe mere natur på deres jord.

Ordningen er med til at beskytte og skabe forskellige typer af naturarealer til gavn for dyreliv og biodiversitet og udspringer af et ønske om at bevare de mange forskellige naturtyper i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bruger ordningerne til at sikre, at dét at gøre en forskel for naturen ikke sker på bekostning af ansøgernes drift, siger Anna de Klauman.