Lyt til artiklen:

Case Ih udvider med ekstra rotor for første gang

00:00
Hastighed: ???x
02:58

Case Ih præsentere deres første dobbeltrotor-mejetærsker. AFXL2, som de kalder systemet, præsterer med en imponerende motorydelse på 775 hk. Den bygger på Axial-Flow-princippet, der skal sikre et konstant afgrødeflow med høj hastighed og gennemstrømning samtidig med, at kornspild er på et lavt niveau.

I Nordamerika præsentere Case IH en større model end hidtil set med ny teknologi kaldet AF 11, som er blevet vist frem til National Farm Machinery Show 2024 i USA. Selvom vi sidste år fik en introduktion til den nye AF 10-serie under Agritechnica-udstillingen, som nu ses som en god spiller på det europæiske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at maksimere driftstiden tilbyder denne nye mejetærsker fra Case IH forbedret brændstoføkonomi og en stor brændstoftank. Den er udstyret med en korntank på 20.000 liter og en tømningshastighed på 210 liter per sekund og tømmer hele tanken på under 100 sekunder.

rich-media-2
AFS Harvest Command, leveres som standard på alle AF11 mejetærskere. Det vil sige at automatikken forsætter på de store modeller. Foto: Case IH.

Mere kapacitet på rotor

AFXL2 dual rotorerne driver systemet og skulle sikre mere effektiv kornadskillelse selv i afgrøder med højere fugtighed. Dette opnås gennem brugen af HX+ Rasp Bars, der samarbejder i et nyt trinvis rotorbur, hvilket løsner afgrøden for bedre kornadskillelse. Med 12 adskilningsmoduler og seks skråmoduler tilpasses systemet bedre til afgrødens tilstand. Samlet set forklare Case Ih at AFXL2 dual-rotor teknologien giver en større tærknings- og adskillelseskapacitet og repræsenterer en evolution inden for effektiv landbrug baseret på erfaringen fra næsten 50 års anvendelse af Axial-Flow rotor teknologi.

For at få mest muligt ud af rensningen skal der selv på bakkede terræn kunne tærskes ordentligt og det sker dynamisk og aktivt med mejetærskeren, med en mulighed at vride 13 grader på hældninger med tærskeværket. Et omkonstrueret kornrengøringssystem er 45% større end tidligere modeller for at imødekomme større afgrødegennemstrømninger.

En 13% større, hydraulisk drevet Cross Flow Plus rengøringsblæser leverer høje, ensartede luftstrømme ved lavere overordnede blæserhastigheder. Et firesigtet rengøringssystem tillader større rengøringssystemkapacitet. To rene-korn tværsnegle, strategisk placeret inden for rengøringssystemet, transporterer store mængder rent korn til det rene korn elevator. Enkelt punkt udbyttekalibrering giver øget nøjagtighed lyder det fra Case Ih.

Hvad er forskellen, jo lige som det ser ud uden at vi ved for meget. Så bliver AF 10 med en rotor og så bliver AF 11 med to rotor.

rich-media-5
Spændende at komme til at se i aktion, nedeunder finder i video af den i aktion. Foto: Case Ih.