Lyt til artiklen:

Flere brande det seneste døgn: Landbrugsmaskiner er totalt udbrændte

00:00
Hastighed: ???x
01:48

En mejetærsker og to traktorer er det seneste døgn blevet totalt ødelagt, efter der har været ild i dem.

Torsdag aften var det i Rødkærsbro, syd for Viborg, hvor en traktor udbrændte, da der gik ild i et halmlæs. TV MIDTVEST skriver, at traktorføreren forsøgte at spænde det brændende læs med 20 bigballer fra, men han nåede det ikke før, der også var ild i førerhuset på traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nord for Faaborg udbrændte en traktor også torsdag aften. Her var der også et læs halmballer efter traktoren, da føreren bemærkede røglugt inde i førerhuset. Han fik dog hurtig frakoblet halmlæsset og kørt traktoren ind på en mark ved siden af vejen. Fyens Stiftstidende skriver, at da brandvæsenets indsatsleder kom frem var traktoren allerede overtændt og kunne ikke redes.

Også ved Holbæk måtte brandvæsenet rykke ud torsdag aften. Her var det en mejetærsker, der var ild i. Heller ikke her kunne maskinen redes, og ifølge presse-fotos.dk udbrændte mejetærskeren.

Der var ingen personer, der kom til skade ved de tre brande.

Se videoen: Usædvanlig mange brande i mejetærskere på Fyn

Se også:

Se videoen: Usædvanlig mange brande i mejetærskere på Fyn

En indsatsleder fortalte tidligere på ugen til Maskinbladet, at han oplever, at der er usædvanlig mange brande i mejetærskere denne høstsæson.

- Jeg tror, at det kan hænge sammen med, at landmændene er pressede og måske kører materialet lidt ekstra hårdt, når de endelig kan høste. Når de kan køre, skal de nå så meget som muligt på grund af vejret, sagde Mads Buse, der i omkring 13 år har været indsatsleder hos Beredskab Fyn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tirsdag var han ude til den tredje mejetærsker-brand på Nordfyn denne høst.