Lyt til artiklen:

Minkavler politianmelder Anima for ulovlig indtrængning

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Politianmeldelserne fyger gennem luften i disse dage i Nordjylland. Billeder og video af mink taget på en af landets fire genåbnede minkfarme har fået dyreorganisationen Anima til at indgive politikanmeldelse mod minkfarmen for overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

Nu har den pågældende minkfarm taget til genmæle og har politianmeldt Anima for at trænge ind på farmen uden tilladelse og for at filme og tage billeder uden tilladelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I politianmeldelsen fra Anima står der: Overtrædelse af dyrevelfærdsloven, som slår fast, at dyr er levende væsener og derfor "skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe".

Minkavleren, som ikke ønsker at optræde med navn, fortæller at avlerens anmeldelse er indgivet til Nordjyllands Politi, men at eftersom personerne på videomaterialet fra minkfarmen er tildækket, så er det svært for politiet at genkende personerne og dermed rejse en sag.

Minkavleren understreger, at farmen flere gange i løbet af 2023 har haft kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, som ikke har fundet forhold, som har krævet indskærpelser eller andet kritik.

På et samråd i dag bekræftede fødevareminister Jacob Jensen (V) minkavlerens udmelding. Fødevarestyrelsen var på besøg på den pågældende nordjyske farm i september og december i 2023 uden at finde årsager til sanktioner eller indskærpelser overfor minkavleren.

Dyreværnsforening politianmelder minkavler

Se også:

Dyreværnsforening politianmelder minkavler