Lyt til artiklen:

Overskud på 4,8 millioner kroner i landboforening

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Det første regnskabsår for den nye store landboforening i det syddanske, Spiras, slutter positivt. Foreningen har et overskud på 4,8 millioner kroner.

Spiras trimmer direktionen

Se også:

Spiras trimmer direktionen

- Det er helt naturligt, at der følger omkostninger med i kølvandet på en fusion. Alt imens der er arbejdet på at opbygge den nye organisation og sammensmelte kulturerne fra de tre tidligere foreninger, så viser årets resultat også klart, at det har været muligt at holde kursen, når det gælder den daglige drift. Derfor betragtes resultatet også som værende tilfredsstillende, siger Lene Gade Hovmøller, der tiltrådte som ny administrerende direktør for Spiras 1. februar i år i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spiras blev dannet ved en fusion mellem Kolding Herreds Landbrugsforening, LandboSyd og Sønderjysk Landboforening sidste sommer. Efter medlemmerne i de tre foreninger havde stemt ja til fusionen, blev det samtidig besluttet, at fusionen regnskabsteknisk skete med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023.

rich-media-3
Lene Gade Hovmøller tiltrådte som ny administrerende direktør i Spiras 1. februar. Foto: Spiras

- Fra både direktionen og bestyrelsen skal der lyde en stor og anerkendende tak for en stor indsats fra alle ansatte. Et sådant resultat kan kun lykkes med dygtige og dedikerede medarbejdere. Med fusionen har vi opnået øgede kompetencer og synergier, som kommer kunderne til gode, siger Lene Hovmøller.

Direktionen forventer, at der også i 2024 opnås et positivt resultat på bundlinjen.