Lyt til artiklen:

Støjberg til Landbrugskonferencen: Tudetosset med CO2-afgift på landbruget

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Der var omkring 500 deltagere, da der blev hold Landbrugskonference i Vingsted Centeret i Bredsten ved Vejle. Det var ni landbrugsforeninger fra Fyn og Midt- og Østjylland, der stod bag arrangementet, hvor blandt andet repræsentanter fra Arla, Klimarådet, Vestjydsk Andel, Landbrug & Fødevarer, Velas og LandboUngdom var med.

Desuden deltog flere landmænd og landbrugselever. Alex Vanopslagh, der er formand for Liberal Alliance og Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, var de politiske repræsentanter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inger Støjberg delte flere af sine holdninger landbrugserhvervet, da hun var del af debatten til konferencen, hvor hun især kom ind på CO2-afgiften.

- Det er simpelthen tudetosset, hvis Danmark som det eneste land i verden pålægger landbruget en CO2-afgift. I Danmarksdemokraterne tror vi på landmændene. Til gengæld stoler vi ikke på, at vi laver et regime, hvor staten først kradser pengene ind for så at dele dem ud igen - som er Venstres og regeringens plan, siger Inger Støjberg til Maskinbladet.

rich-media-2
Inger Støjberg (DD) var på scenen til Landbrugskonferencen, hvor hun især om ind på CO2-afgiften på landbruget. Foto: Landbrugskonferencen 2023

Hun påpeger, at alle danskere nyder godt af landbruget mindst tre gange om dagen; morgen, middag og aften, når vi spiser.

- Danske landmænd vil gerne den grønne omstilling, og de er allerede i fuld gang med at omstille sig. Det skal vi understøtte gennem løsninger som eksempelvis Arlas incentive model, der tilskynder landmændene til at lave grøn omstilling på en fornuftig måde.