Lyt til artiklen:

Økologer: Regeringen vender egne ambitioner ryggen

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Der er penge til flere ting i den netop aftalte finanslov, som har opbakning fra alle Folketingets partier på nær Enhedslisten. Et områder, der dog ikke er afsat flere penge til, er økologien, og det skuffer Økologisk Landsforening.

- De vender økologien og deres egne ambitioner ryggen. Vi ved, at der er en økologistrategi lige på trapperne, der skal understøtte efterspørgsel og eksport. Hvor kan vi se det i finansloven? Vi kan roligt sige på forhånd, at ordene i økologistrategien ikke er det papir værd, den bliver skrevet på, siger Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det politiske mål lyder ellers på 30 procent økologi i 2030, og en af de ting, der kan understøtte det, er Det Økologiske Spisemærke, som der altså heller ikke er afsat midler til.

Svært år for økologisk grisekød

Se også:

Svært år for økologisk grisekød

- Vi er dybt skuffede over, at regeringen tilsyneladende er fuldstændig ligeglade med Det Økologiske Spisemærke, der har været med til at sikre menuer med mere grønt og mindre madspild. Det Økologiske Spisemærke er med til at sikre den grønne omstilling, og vi er rystede over, at de ikke engang forsøger at leve op til fordoblingsmålet, der er skrevet ind i landbrugsaftalen og regeringsgrundlaget, siger Sybille Kyed.