Lyt til artiklen:

Parkland introducerer en ny styring til deres ballevogne

00:00
Hastighed: ???x
01:38

- Det handler om, at det skal være nemt, men også brugervenligt, og det mener jeg, at vi har opnået med denne nye styring. Den anvender CANbus-styring med mulighed for ISOBUS-styring gennem traktorens terminal, og de konfigurerbare knapper udgør en ekstra detalje til vores velkendte ballevogne, siger ejeren af Parkland, Søren Svenningsen.

rich-media-1
Ny terminal med nyt interface og mulighed for at få det over i traktorens terminal, hvis man ønsker det. Foto: Esben Henneberg.

En ny terminal er blevet tilføjet, som kan bruges til at vise hele ballvognen tydeligt. Der er mulighed for at anvende de indsamlede data, såsom vægten af ballerne og antallet af dem. Terminalen er stadig praktisk og håndterbar, så den ikke optager mere plads end nødvendigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men med de mange smarte teknologiske funktioner med sensorer og lignende, er der altid risiko for problemer, og det har Parkland taget højde for.

- Vi har nøje tænkt tingene igennem, for det skal bare virke når man kører med det, og hvis uheldet er ude, skal man stadig kunne køre videre indtil hjælpen kommer. I overvågningssystemet kan vi tjekke alle sensorer og teste, om de fungerer som de skal, eller om de kræver udskiftning. Det samme gælder, hvis man manuelt skal justere noget; alt kan håndteres inde i programmet, siger Søren Svenningsen.

Styringen er enkel og nem, som det lige blev testet på Agritechnica, men heldigvis har jeg haft mulighed for at køre med denne terminal i sommer, da den blev testet i det danske land under høsten 2023. Du kan læse mere om det i denne PowerGear ved at følge linket nedenfor.

Effektiv presser med særlig ballevogn

Se også:

Effektiv presser med særlig ballevogn