Lyt til artiklen:

Danish Crown skal forsvare sin kampagne om klimavenlige grise

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Foreningerne Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen i Danmark hiver Danish Crown i retten. Mandag starter markedsføringssagen i Vestre Landsret i Viborg.

De to foreninger kræver at Danish Crown A/S anerkender at have overtrådt markedsføringslovens § 5, stk. 1, ved at have gjort brug af udsagnet "Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror" og ved at have gjort brug af betegnelsen "Klimakontrolleret gris".

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stævningen mod Danish Crown står der, at de to foreninger både kræver anerkender overtrædelsen af markedsføringsloven og beklager deres kampagne om klimavenlig gris.

Klimabevægelsen i Danmark og Dansk Vegetarisk Forening kontaktede Danish Crown tilbage i maj 2021 og bad dem ophøre med kampagnerne og anerkende, at der var tale om vildledning af forbrugerne. Men det afviste slagterikoncernen.

Danish Crown meddelte den 1. juni 2021 de to foreninger, at slagterikoncernen ikke var enige i, at der var tale om vildledning af forbrugerne, og at de derfor agtede at fortsætte kampagnen.

Derefter besluttede foreningerne at stævne Danish Crown for vildledende markedsføring.

Hos Sirius Advokater, der fører sagen for de grønne organisationer, understreger advokat Marc Malmbak Stounberg, at man ser frem til at få afgjort Danmarks første principielle sag om potentielt vildledende klimakommunikation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Crown havde anmodet om, at sagen skulle behandles i Sø- og Handelsretten, men det har byretten altså ikke givet koncernen medhold i, men i stedet sendt sagen videre til landsretten.

Vestre Landsret har afsat seks retsdage til markedsføringssagen.