Lyt til artiklen:

Danish Crown dømt for greenwashing

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Det var vildledende markedsføring at Daniush Croiwn skrev "klimakontrolleret gris" på en række pakninger med grisekød, det har Vestre Landsret fastslået i en dom fredag.

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen i Danmark havde anlagt sagen mod slagteriet med påstand om at Danish Crown overtrådte markedsføringslovens bestemmelser om vildledende markedsføring ved at bruge udsagnene "Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror" og betegnelsen "Klimakontrolleret gris"

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landsretten fandt, at udsagnet "Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror" efter en samlet vurdering ikke kunne anses for vildledende, og frifandt dermed Danish Crown på den front.

Men med hensyn til "Klimakontrolleret gris" fandt landsretten, at Danish Crown A/S havde overtrådt markedsføringslovens og landsretten gav derfor Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen i Danmark medhold i påstanden herom. Derimod blev påstanden om forbud mod al fremtidig markedsføringsmæssig brug af betegnelsen "Klimakontrolleret gris" ikke taget til følge.

Danish Crown skal betale delvise sagsomkostninger på 300.000 kroner til statskassen.

- Vi har været for ivrige for at fortælle om, hvad vi som slagteri og vores landmænd har gjort. Vi har ikke villet vildlede forbrugerne, siger pressechef i Jens Hansen til TV2, og fortsætter:

- Vi er dømt for at vi på det pågældende tidspunkt ikke havde tilstrækkeligt belæg for "klimakontrolleret gris", men retten afskærer os ikke for at bruge det i fremtiden. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi på det tidspunkt ikke var langt nok fremme med vores klimatiltag.