Lyt til artiklen:

Vredo opgraderer pumper for lang levetid

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Vredos VT5536 har fået en opgradering i pumpesystemet, som skal give flere timer i marken og færre med service. Tidligere har Vredo kørt udelukkende med en Vogensang fortrængerpimpe, som både har læsset en stor del af gyllen og læsset alting af. Men den servicetunge pumpe får nu hjælp. Det fortæller Lars Vestergaard fra Vredo Danmark.

- Til den nye har vi en centrifugalpumpe ude på læssearmen. Vi har stadig en fortrængerpumpe til at suge an med, men så snart den har fat i gyllen med centrifugalpumpen, stopper fortrængerpumpen helt. Til aflæsning er det kun centrifugalpumpe, så det giver forhåbentlig væsentligt lavere serviceomkostninger, siger Lars Vestergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kapaciteten på læsning er den samme, mens den på aflæsning er øget en del. Faktisk helt op til 18 kubikmeter i minuttet. Derfor håber Lars Vestergaard også, at pumpemonteringen komme til de helt store modeller med slangebom og ikke kun 22-kubikmetermodellen, der pynter på Agritechnica.

rich-media-2
Selve Vogelsang-pumpen er også blevet en anden model. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Han peger på, at det nye pumpesetup kan blive rigtig gavnligt for de danske kunder.

- Specielt med sand har vi udfordringer med tætningerne i Vogelsang-pumperne. For sand er hård ved det, og både tætninger og pumpeklodser er forholdsvist dyre komponenter. Men nu kommer pumpen ikke til at køre mere end måske 30 sekunder til, der er suget an. Når Centrifugalpumpen så starter op, så åbner der en spade i tanken, og så stopper fortrængerpumpen, fortæller han.

Han bemærker desuden, at den nye fortrængerpumpe også er en 9-kubikmeter mod den gamle 12-kubikmetermodel.

- De havde tætninger i begge ender, og var derfor mere kompliceret at servicere. I den nye har vi halvt så mange tætninger, siger Lars Vestergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Centrifugalpumpen skal normalvis kun tilses en gang årligt i forbindelse med vinterservice, mens en fortrængerpumpe kan have behov for et midtvejsservice. Men det bør fremover være nok med service ved vinterservice.

- Man kan jo sige, at allerede ved at den ingenting skal læsse af, så er over halvdelen af mængden skåret væk, og når den kun skal køre til den har fat, så er det måske kun tre procent af driften. Forhåbentligt vil sliddele som pumpeklodser holde, måske ikke i maskinens levetid, men jeg forventer et væsentligt lavere omkostningsniveau, siger han.

rich-media-4
Centrifugalpumpen holder læssetiden, og gør tømmetiden hurtigere. Foto: Theis Meilby Eriksen.