Lyt til artiklen:

Generationsskifte: Fire nye medejere hos Anker Bjerre

00:00
Hastighed: ???x
02:55

Efter 18 år som medejer af Anker Bjerre A/S har bogholder og økonomiansvarlig, Anne Marie Kvistgaard, valgt at trække sig ud af ejerskabet. Hun fortsætter dog med ansættelse i virksomheden.

Anne Maries ejerandel på 25 procent har de tre øvrige medejere (Anders Frandsen, Anders Harder og Per Damgaard) - som også alle har deres daglige gang i virksomheden - valgt at udbyde til fire medarbejdere, som igennem en årrække har vist stor interesse for netop at blive en del af ejerkredsen, når muligheden ville opstå.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den nu - og sammen skaber de syv medejere nu rammen for Anker Bjerre A/S, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

De fire nye medejere, som samlet ejer 25 procent af Anker Bjerre A/S, repræsenterer forskellige fagområder i maskinforretningen, og derved dannes fundament for et samlet løft af virksomheden - også på længere sigt.

De er; Henrik Hedegaard, lagerchef, Jeppe Vestergaard, værkfører, Søren Romby, salgskonsulent for landbrug og Tinus Bay Madsen, salgskonsulent for have/park.

- Vi har gennem de seneste årtier erfaret, at det giver store fordele at inddrage medarbejdere i ejerkredsen - så det er ikke en ny og uvant situation. Tværtimod, så oplever vi, at det giver et stabilt og stærkt fundament, hvilket vi vægter højt - også ift. fremtidssikring af virksomheden, siger Anders Frandsen, der indtil nu har fungeret som direktør. Den post har han netop overdraget til Anders Harder.

- Det er vigtigt for os, at vi mærker efter, hvad det er vi kommer fra - og hvad det er, vi gerne vil. Vores vision og mission er uændret. Vi ønsker fortsat at kunne servicere vores kunder mht. maskiner - både ift. salg og alt det andet, der følger med af serviceydelser til erhverv og private. Vi er ikke kun en salgsorganisation, men har mange grene i virksomheden - og det vil vi gerne i ejerkredsen afspejle og udvikle, siger Anders Harder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ejerkredsen ser det som en naturlig del af den nye konstellation for virksomheden, at Anders Frandsen overdrager titlen som direktør til Anders Harder.

- Det er et oplagt tidspunkt at lave et direktørskifte på dette tidspunkt. Anders Harder og jeg har igennem længere tid haft et godt samarbejde om de ledelsesmæssige opgaver i virksomheden, og nu er tiden kommet til den formelle overdragelse af titlen, fortæller Anders Frandsen.

- Vi vil gerne understrege, at vi begge fortsat vil arbejde aktivt med maskinsalg - og at vi vil samarbejde som hidtil om mange af de øvrige opgaver ift. virksomhedens drift, siger Anders Harder.